Kunst geeft een interieur een heel persoonlijk, eigen karakter. Kunstwerken zorgen voor verfijning, elegantie, ze geven een huis energie. In een interieur van niveau mag kunst niet ontbreken. Hoe kan Art Gallery Pot u hierbij helpen? Wij vroegen het aan onze Galeriehoudster Brenda Baart.

Wat zorgt ervoor dat Art Gallery speciaal is binnen de kunstwereld?

Brenda: “Bij Art Gallery tillen we de kunstervaring naar een volgend niveau. Mensen zijn meer en meer bewust op zoek naar een kunstwerk dat niet alleen past bij het interieur, maar ook past binnen de eigen gevoelswereld. Door onze grote collectie van verschillende kunstenaars en verschillende kunst disciplines hebben wij voor elk wat wils. Maar dit maakt het voor sommige ook een onmogelijke opdracht. Wat past bij het interieur? Wat zien ze zelf graag? En wat maakt hen echt gelukkig? Bij Art Gallery helpen wij mensen daarom met een interieur “uit de kunst”.

Wat wilt dat eigenlijk zeggen een interieur “uit de Kunst”? En hoe realiseer je dit?

Brenda: “Een interieur “uit de kunst” is een uitdrukking die ik wel vaker bij Art Gallery gebruik. Het gaat hier eigenlijk over de samensmelting van interieur en kunst. Dit kan op verschillende manieren. Soms heeft u een kunstwerk gevonden waar u helemaal verliefd op bent, maar past het niet in het interieur. Dan kom ik in beeld. Met kleine veranderingen passen we het interieur aan zodat er plaats gecreëerd wordt voor het kunstwerk. Maar het kan natuurlijk ook andersom: uw interieur is misschien helemaal ingericht en u bent op zoek naar een werk dat hier perfect bij past. Ik adviseer u dan in het kunstwerk en eventueel wordt er zelfs een kunstwerk op maat gemaakt. Dit is de meest persoonlijke manier om uw interieur en kunst in harmonie samen te laten werken.”

Kan je dit unieke concept “uit de kunst” ook terugvinden in de Gallery ruimte?

Brenda: “Absoluut! Niet alleen is Pot interieur op zich een inspirerende omgeving voor kunst en interieur, de verschillende studio’s van grote designmerken zijn ingericht met prachtige kunstwerken uit onze collectie. Maar ook de Gallery ruimte op de 1ste verdieping spreekt aan de verbeelding. Een deel van de ruimte wordt uitsluitend gebruikt voor het creëren van “uit de kunst” interieurontwerpen. Aan mijn bureau start het proces, samen met de klant bespreek ik de verschillende mogelijkheden voor zijn of haar leefomgeving. Ik maak gebruik van de grote Decoration Paint Wall, hierop zie je de verschillende kleuren en technieken uit de collectie. Het Decoration Paint pallet is gemaakt in samenspraak met verschillende kunstenaars. Hierdoor past de verf zo goed bij de kunstwerken uit de Art Gallery collectie. De 27 kleuren passen onderling bij elkaar, iedere kleurencombinatie is hierdoor geslaagd. Daarnaast werk ik met een narrowcasting scherm om de beleving compleet te maken. Het is een inspirerende omgeving waar creatieve oplossingen en ideeën uit voortkomen.”

Hoe ziet de collectie van Art Gallery eruit? Wat moeten wij ons hierbij voorstellen?

Brenda: “Ik werk met een twintig tal vaste kunstenaars, sommige van hen ken ik al vanaf de start van Art Gallery. Door de nauwe samenwerking weet ik exact wat zij in hun repertoire hebben en kunnen, hierdoor heb ik de mogelijkheid om “kunst op maat” aan te bieden. Daarnaast heb ik verschillende wisselende tentoonstellingen, kunstenaars die voor een korte periode bij Art Gallery exposeren. Een deel van de Gallery ruimte op de eerste verdieping wordt telkens gebruikt om de werken van één kunstenaar uit te lichten. We maken hiervoor gebruik van de muren, zuilen en vitrine kasten waardoor we een breed scala aan kunstwerken in verschillende technieken kunnen tonen.”

Art Gallery gaat zo te horen met zijn tijd mee. Hoe ziet de digitale Art Gallery omgeving eruit?

Brenda: “Wij willen kunst en interieur voor iedereen toegankelijk maken. Op onze website kunt u inspiratie op doen door een kijkje te nemen in uitgevoerde opdrachten. Bij Pot interieur beleeft u een prachtige showroom ervaring, maar hier ziet u wat kunst in een “real life” interieur toevoegt.

Voor een ontspannen leeservaring adviseer ik u om mijn eerder geschreven werken onder blogs te raadplegen. Hier vertel ik u meer over kleur, compositie, lichtgebruik en kunststijlen. Alle kunstwerken die zich bij Art Gallery bevinden kunt u hier, in onze webshop, ook bekijken en aankopen. Onze online omgeving zorgt ervoor dat Art Gallery helemaal klaar is voor de toekomst!”.

 

 

ONTDEK ALLE KUNSTVORMEN.

fotografie
grafische-kunst
teken-kunst
textiel-kunst
beeldhouw-kunst
schilder-kunst

Duik mee in de wereld van de kunst.

Kunst brengt soms vele vraagstukken met zich mee, het is natuurlijk een wereld op zich. Wij nemen u ook digitaal graag mee in de wereld van kunst & interieur. Lees de nieuwste blog van Brenda Baart of schrijf u in voor onze inspiratie nieuwsbrief.