DEEL DE ERVARING!
     


GEERT JAN JANSEN Meestervervalser (DVD)

GEERT JAN JANSEN Meestervervalser (DVD)

In zijn eentje heeft hij de hele internationale kunstwereld te kijk gezet. Het snobisme, de geldzucht en de hypocrisie ontmaskerd. Niet één keer, maar tientallen jaren lang. Kunstkenners en taxateurs kunnen zijn bloed wel drinken. Veilingmeesters zien hem liever gaan dan komen en museumdirecteuren willen niet met hem worden gezien. Hun ergernissen zijn begrijpelijk. Maar er is ook een dubbele moraal, met name onder kunsthandelaren. Die verklaren hem allemaal tot paria, maar in werkelijkheid hebben ze flink aan zijn werk verdiend. Willens en wetens. Er waren er zelfs bij die rechtstreeks bij hem bestelden. Werken van Appel, Chagall, Matisse, Mondriaan, Dali, Miró, Picasso, Hockney, Klimt, Cocteau, Jorn, De Kooning, Andy Warhol, de lijst is lang.

 

De kwaliteit van zijn schilderijen is zo meesterlijk dat bijvoorbeeld Appel zijn 'eigen werk' voor echt aanzag en certificeerde. Bij zijn arrestatie in Frankrijk in 1994 legde de politie beslag op meer dan 1600 meesterwerken. Daar zaten ook originelen kunstwerken tussen. Maar tot op de dag van vandaag is er geen expert erin geslaagd echt van vals te onderscheiden. Ook kwam er geen enkele klacht binnen van mensen die zich bedrogen voelden. Alleen al daarom wordt hij door vriend en vijand beschouwd als de grootste kunstvervalser van de afgelopen eeuw. Nog steeds schildert hij in de stijl van grote meesters, maar nu onder zijn eigen naam: Geert Jan Jansen.

Speelduur 75 minuten, Nederlands gesproken.

* Aankopen in The Art Store kunnen verzonden of opgehaald (Pot Interieur, Nieuwendijk 89, 4571LH Axel) worden. Voor verzending vragen wij u om contact op te nemen met Brenda Baart (mail: styliste@brendabaart.com of tel. 06-55695523). De verzendkosten worden bij u in rekening gebracht. 

 

 

Reserveringsbedrag


€20.00