In de tentoonstellingsruimte op de 1ste verdieping bij Art Gallery Pot organiseren wij periodieke tentoonstellingen van het werk van één kunstenaar. De studio’s bij Pot Interieur zijn doorheen het hele jaar gevuld met prachtige werken, maar dit geeft ons de kans om een groter repertoire aan de klant te tonen. Een belangrijke aanvulling in de kunstervaring bij Art Gallery Pot. De ruimte zou begin 2020 geopend worden, maar door Covid-19 werd deze opening verplaats naar september 2020. 15 februari 2020 overleed één van onze vaste kunstenaars, die vanaf het begin bij Art Gallery Pot aangesloten was: Rafaël Gorsen. In samenspraak met zijn vrouw, mevrouw Gorsen, werd de eerste tentoonstelling een eerbetoon aan Rafaël.

 

     
 

Dit is mijn introtekst van de tentoonstelling:

Beste,

Het verhaal van een kunstenaar is één die geschreven wordt in (kunst)boeken, films, documentaires en museum tentoonstellingen. Je hoort deze verhalen, maar je denkt nooit dat jij zelf ooit zo'n grote kunstenaar leert kennen. Rafaël was dat. Een echte grote kunstenaar. Ik ben heel trots dat ik hem heb leren kennen.

"De geur van olieverf, koffie en sigaretten." Een zin die ik afgelopen weken vele malen herhaald heb terwijl ik vertel over mijn verhalen met Rafaël. Zijn atelier was een ruimte gevuld met kleur, tekeningen, doeken en verfpotten. Elke vierkante centimeter werd benut. En een unieke geur die ik alleen maar daar thuis kan brengen. Ik merk dat ik deze verhalen wil vertellen, aan mensen die evenveel geïnteresseerd en geïntrigeerd zijn door deze grote kunstenaar als ik.

In de afgelopen vijf jaar heb ik veel geleerd van Rafaël, veel gelachen, serieuze gesprekken en gefantaseerd over de toekomst van kunst. Deze verhalen vind je hier terug. Ik ben heel blij dat ik op deze manier mijn bladzijde kan bijdragen aan het verhaal van deze indrukwekkende kunstenaar. Rafaël.

Ik kan u jammer genoeg de prachtige tentoonstelling niet meer tonen, maar ik kan u wel meenemen in het verhaal van Rafaël via deze korte documentaire:

 

 

ONTDEK ALLE KUNSTVORMEN.

fotografie
grafische-kunst
teken-kunst
textiel-kunst
beeldhouw-kunst
schilder-kunst

Duik mee in de wereld van de kunst.

Kunst brengt soms vele vraagstukken met zich mee, het is natuurlijk een wereld op zich. Wij nemen u ook digitaal graag mee in de wereld van kunst & interieur. Lees de nieuwste blog van Brenda Baart of schrijf u in voor onze inspiratie nieuwsbrief.