In een interieur met mooie meubelen hoort een mooie decoratie, die het interieur sfeer geeft. Of kunst, die het interieur naast sfeer een persoonlijke noot en allure geven.

Kunst

In een kunstwerk zie je de ziel van de kunstenaar, doordat het met de hand gemaakt is. Er bestaat er vaak maar een van. U haalt dus iets unieks in huis. Het geeft uw woonruimte of kantoor meer dan een blikvanger en een persoonlijke stempel, maar iets waarvan u altijd blijft genieten. Kunst verveelt namelijk zelden. Kunst is bovendien een investering. Pot Interieur geeft prachtige voorbeelden van hoe het meubilair beter tot zijn recht komt wanneer daar een kunstobject bij wordt geplaatst of gehangen. En andersom. Combinatie Kunst is prima te combineren met decoratie. Een prachtige kandelaar aan weerszijden van een beeld op uw dressoir of piano of kussens op de bank, waarin een kleur van het schilderij erboven terugkomt: goed toegepast vullen ze elkaar aan. Bij Decoration vindt u verschillende decoraties en decoratiematerialen.

Inlijsten


Lijst

De schilderijen bij Art Gallery Pot (galerie van Pot Interieur) hebben geen lijst. Wilt u echter een lijst om uw kunstaankoop, dan adviseer ik u hierin. Dit kan ook bij een foto of ander schilderij. Een lijst die passend is bij het schilderij (of foto) en uw inrichting maakt de setting compleet. De lijsten zijn verkrijgbaar bij Decoration.

 Jacky Stappers
Beeldend kunst

Bij Art Gallery Pot hebben wij niet uitsluitend schilderijen, verschillende technieken en vormen komen aan bod zo ook beeldhouwwerken. Zo staan wij bekend om de aanwezigheid van komische “Dikke Dames”. Deze keramische beelden zijn een vrolijke aanvulling voor uw kunstverzameling. Deze week ontmoette ik de kunstenares met haar nieuwe beelden. Toen ik deze beelden voor het eerst zag schrok ik, omdat de gebeeldhouwde dames slank zijn. Ik vroeg haar of de beelden naar de diëtiste waren geweest. “Nee,” zei ze lachend, “toen ik afstudeerde aan de kunstacademie maakte ik deze beelden, vervolgens is mijn werk geëvolueerd naar dikke dames, maar ja, nu wilde ik eens wat anders.” Voor de Moroso studio van Pot Interieur is mijn keuze gevallen op deze beelden. Hier komen ze helemaal tot hun recht: de ronde vormen vullen elkaar aan, maar ook de elegante vormen van de nieuwe beelden zie je in de meubelen terug.

 moroso
Interieur tip

Om de beelden goed uit te laten komen, gebruik ik voor de achterwand de mooie matte decoratieverf in de kleur Old White. En voor wie graag van apart houdt, is een donkere wand in Cornwall Black een goed idee. Werk accenten af met Medici Red. Deze kleuren zijn gebaseerd op de bank en het beeld.
Een kunstzinnige groet,
Brenda Baart