‘Wat zou ik jullie graag laten zien waar ik mee bezig ben. Het wordt echt schitterend en ik zie het werk nu de laatste fase van schilderen naderen. Drie forse schilderijen over het leven van Mathilde de Doelder (Willink) die samen het drieluik gaan vormen. Het is bijna klaar.’


De woorden van Roeland van der Kley ergens rond april van dit jaar. En over twee weken is het moment daar. 2 september komt hij persoonlijk zijn prachtige drie-luik rond Mathilde de Doelder tonen bij Art Gallery Pot. Een prachtige vrouw, een opmerkelijk figuur en de laatste maanden een grote inspiratie in het werk van Roeland. Hij vertelt mij bij verschillende ontmoetingen over zijn fascinatie rond Mathilde, geïnteresseerd en geïntrigeerd volg ik zijn persoonlijke blog

Ik wist het direct: dit moeten wij tonen bij Art Gallery Pot.


2 September komt Roeland live schilderen op de derde verdieping bij Pot Interieur, omgeven door zijn eigen schilderijen. Het perfecte moment om een gesprek met hem aan te gaan. Met zijn fantastische verhalen neemt hij jou mee door de geschiedenis van zijn werken, de mythes en de figuren achter de olieverf. Een andere wereld, voor jou ogen…