Kleur is heel belangrijk voor de sfeer in een ruimte. wat wordt de basis, waar leggen we de accenten? In de kunst is het net zo. De kleuren van een kunstwerk spelen een rol in het interieur, maar ze bepalen ook de emotie die het werk oproept. Styliste Brenda Baart van Art Gallery geeft uitleg. “kleur is zowel in het interieur als in de kunst belangrijk, roept emotie op. Daarom geef ik geen algemene tips, een kleuradvies is heel persoonlijk. Kleuren verbinden ons bovendien met de gevoelswereld van de kunstenaar.” “Je kunt kunst op verschillende manieren in het interieur introduceren. Je kunt zoeken naar de harmonie of juist naar het contrast. Belangrijk is dat er sprake is van rust. Die creëer je bijvoorbeeld door kleuren uit het interieur terug te laten komen in het kunstwerk.

Maar zoeken naar het contrast kan ook, mits goed uitgevoerd. Met contrasterende kleuren maak je een opvallend statement.” “Een witte muur is natuurlijk een prima ondergrond; de meeste werken komen zo goed tot hun recht. Zwart mag ook, in combinatie met goede verlichting. Wie kiest voor een andere kleur zal subtiel te werk moeten gaan. Het is dan zoeken naar de beste combinatie.” “Sommige mensen kiezen voor kunstwerken, van één kunstenaar of in één stijl, andere willen graag variëren. Kiest men voor eenduidigheid, dan is het wel zaak daar bij een volgende aankoop rekening mee te houden. Is er sprake van een gevarieerde kunstcollectie, dan is het belangrijk op te letten dat er niet te veel drukte ontstaat. Er zijn verschillende technieken om dit te voorkomen.”

 

 

   

ONTDEK ALLE KUNSTVORMEN.

fotografie
grafische-kunst
teken-kunst
textiel-kunst
beeldhouw-kunst
schilder-kunst

Duik mee in de wereld van de kunst.

Kunst brengt soms vele vraagstukken met zich mee, het is natuurlijk een wereld op zich. Wij nemen u ook digitaal graag mee in de wereld van kunst & interieur. Lees de nieuwste blog van Brenda Baart of schrijf u in voor onze inspiratie nieuwsbrief.