Wit is vaak té wit, koeler wit heeft een steriliteit. Dat kan in sommige gevallen heel goed werken, bijvoorbeeld in combinatie met grafiek of andere kunstwerken met felle kleuren. In vele gevallen is een koele achterwand echter verjaard. Geheel witte ruimtes zijn een concept uit de twintigste eeuw. In moderne interieurs past men tegenwoordig minder harde kleuren toe, nuances die ervoor zorgen dat het kunstwerk in een zachtere, natuurlijkere omgeving hangt.

Om een specifiek kunstwerk uit te lichten, kan men een kleur uit het schilderij kiezen voor de muur en de andere muren een andere kleur geven. Onthoud: donkere muren maken een schilderij lichter.

 

Een kleur lijkt vaak niet sterk, tot u de hele kamer in die kleur verft. U wil dat de muren figuranten zijn. Mensen onderschatten vaak de kracht van een kleur. Let ook op ondertonen, alle kleur die u nodig hebt zit misschien wel verborgen in een grijze of beige toon. Een statement muur zoals de beton look kan ook perfect dienen als achtergrond voor een kunstwerk.

 

Bij Art Gallery Pot zijn wij hier verder over gaan nadenken. In samenwerking met Decoration hebben wij enkele muren bij Pot Interieur een speciaal effect gegeven. De verf van Decoration heeft een extra matte structuur, hierdoor absorbeert deze het licht, waardoor het kunstwerk nog meer opvalt. Maar vaak is het moeilijk om in te schatten hoe dit zich vertaald in een ruimte…

Vooral wanneer de ruimte nog in opbouw is, of bepaalde renovaties nog uitgevoerd moeten worden.

 

Binnen Art Gallery Pot hebben wij een speciaal interieur advies in ons assortiment, met de focus op het inrichten met kunst. Met mijn achtergrond in interieur inrichting en kunst styling ben ik mij gaan focussen op de rol van kleuren, vormen en stijlen binnen het interieur. Hierdoor kan ik een totaal beeld geven van uw toekomstige interieur. Dit (kunst) advies omvat het tekenen van een grondplan, het uitwerken van een beeld met de gekozen stukken en het uitwerken van een schriftelijk plan. Dit gehele kunst advies kan ik voor €100,- voor u persoonlijke realiseren.

Een kunstige groet!

Brenda Baart