Veerle Vereecke


Door haar opleiding als apotheker, moest zij regelmatig microscopische beelden overtekenen om zo tot het verwerven van kennis en begrip/inzicht in plantkunde en dierkunde te komen. Dankzij de microscoop kan ingezoomd worden tot de kleinste eenheden en details, en verschillende contraststoffen zoals methyleenblauw, eosine maken de beelden levendig.
Natuurwetenschappelijke technieken en steeds verfijndere hulpmiddelen maken nu zichtbaar wat met het blote oog niet te zien is. Parallel hieraan wordt zij gefascineerd door de schoonheid van de microscopische beelden in de wetenschap, zowel in de chemie, microbiologie… Ook microscopische beelden van planten, schimmels, leven in water wekken haar interesse.

Dit was de aanzet om esthetische mooie beelden te verzamelen. Door deze beelden in haar schilderwerken te stapelen, te vervormen en te bewerken, ontstaat er een beeld dat zowel abstract en dynamisch kan zijn en tegelijkertijd situaties weergeven die voor een “wetenschappelijk oog” echt kunnen zijn. De achtergronden zijn even belangrijk als de afbeeldingen op de voorgrond. De basis is steeds acrylverf, eventueel worden met olieverf bepaalde accenten gelegd.
Artikel Productfoto

ALBIZA

Afmeting : 100 x 70 cm.   Prijs : € 680,- Dit kunstwerk is te bezichtigen op aanvraag. Laat een reactie achter wij helpen u graag.
ALBIZA

HINIESTRA I

Afmeting : 120 x 50 cm.   Prijs : € 720,- Dit kunstwerk is te bezichtigen op aanvraag. Laat een reactie achter wij helpen u graag.
HINIESTRA I

JULIBRAS

Afmeting : 100 x 80 cm.   Prijs : € 720,- Dit kunstwerk is te bezichtigen op aanvraag. Laat een reactie achter wij helpen u graag.
JULIBRAS

PURKINJE

Afmeting : 120 x 80 cm.   Prijs : € 800,- Dit kunstwerk is te bezichtigen op aanvraag. Laat een reactie achter wij helpen u graag.
PURKINJE

SENSORY

Afmeting : 60 x 80 cm.   Prijs : € 560,- Dit kunstwerk is te bezichtigen op aanvraag. Laat een reactie achter wij helpen u graag.
SENSORY


     


    Stuur ons een email