Van krijtverf tot decoratieverf


De geschiedenis van onze krijtverf

Opa Jozef Baart begon in 1922 zijn eigen winkel met zijn eigen gemengde kalkverf. Met deze verf hielp hij onder andere boeren, die de gewoonte hadden enkele keren per jaar hun wanden opnieuw te kalken. Kalkverf stond er in die tijd bekend om dat het er gemakkelijk weer af kwam. De boeren draaiden er echter niet hun hand voor om de familiewoning opnieuw in de kalk te zetten.

In 1958 nam mijn vader Ferdi Baart de zaak over. Hij stopte met de kalkverf en ging verder met verven op terpentinebasis. Hierdoor kreeg hij echter de schilders ziekte en in 1997 nam ik het stokje over. Ik stopte met de verf op terpentinebasis en stapte over op grootvaders recept. Met connecties van verffabrikanten en laboratoriums maakte ik er een betere, moderne verf van, die geschikt is voor bijna alles.

Geschiedenis

Multifunctionele krijtverf wordt Decoratieverf

Het recept van vroeger is in zijn kern weinig veranderd, enkel verbeterd en gemoderniseerd. Langzaamaan ontstond een kwaliteitsverf met de krijtlook van vroeger, maar met een goede hechting op elke ondergrond.

Onze Decoratieverf heeft een mooie, matte kalklook geeft. Hij heeft een uitstekende dekking en een betere houvast, zodat hij goed blijft zitten en je hem er niet afwast. Hij is geschikt voor binnen en buiten en hecht op verschillende oppervlakken, van meubels en muren tot plastic, zonder primer of schuren. De verf is bovendien geschikt voor tal van verftechnieken.


Krijtverf

Voorbeeld
Decoratietip: om een whitewash look te krijgen verdun je de verf met water. Voor een chiquere uitstraling verdun je hem met vernis.
In latere blogs laat ik meer tips en trucs van deze verf zien.


Kleureninspiratie uit de kunst

Kleurenkaart

Door de invloed van kunstenaars ontstond een nieuw, modern kleuren pallet van 27 kleuren, inclusief goud en zilver. Het pallet is tijdloos en blijft met zijn tijd  meegaan.

De verschillende kleuren zijn met elkaar te mengen. Ik adviseer u daarin.
Ook zijn verschillende kleurlagen mogelijk, waarbij de ondergrond zichtbaar wordt via speciale natte-verftechnieken.

Vele grote kunstenaars, zoals Tonny Warrens, Geert Jan Jansen en Evi,  gebruiken deze verf.
U kunt zelfs door Tonny Warrens bij u thuis een muurschildering in fresco look laten aanbrengen met deze verf. Via Art Gallery Pot neemt u gemakkelijk contact met hem op.

 Kunstenaars

De verf is te koop via de website.

Interieur- en kleuradvies is mogelijk voor een totaaloplossing van uw inrichting.

Op zoek naar verkooppunten

Onze verf is te koop via onze website en wederverkopers.  Wij zijn ook op zoek naar meer wederverkopers.

Contact opnemen is gemakkelijk via telefoonnummer 06-55695523 of e-mailadres styliste@brendabaart.com

Veel creatief plezier,

Brenda Baart

     
 Stuur ons een email

 Tel: 00.31.(0)6.55.69.55.23