Kunst volgens de nieuwste Trend


De allernieuwste trend is…

Deze week heeft Pot Interieur de studio van meubelfabrikant De Sede ingericht volgens de allerlaatste trend en voorzien van kunst die daar helemaal bij past. Ik nodig u dus uit u vooral te laten inspireren.

De kleur van nu

Als styliste volg ik de nieuwste trends op de voet.
Akzo Nobel heeft onderzoek gedaan en koos The Color of the Year : Koper Oranje. Naast deze kleur heb ik Cornwall Black, Umber Brown, Mystery Grey, Pompeii Volcano, Old White en Gold in de studio van De Sede toegepast.

krijtverf, decoratieverf

Deze kleuren zijn verkrijgbaar in onze webshop Decoration.

Kunst die past bij de Color of the Year 2015
De kleuren van inrichting van de studio van De Sede paste uitstekend bij de moderne kunstobjecten van de drie kunstenaar, waarmee ik het interieur een persoonlijke noot gaf.

zuil van Brian Nochtann

Brian Nochtanns metaal
Het metaal in de kunst van beeldend vormgever Brian Nochtann steekt goed af bij deze trendy studio. Ik heb zijn zuil Scheepswand geplaatst in de studio. Het roestige metaal kleurt goudkleurig na zijn speciale bewerking. Bovendien heeft hij de vernis van Decoration gebruikt voor de juiste afwerking. De vernis zet namelijk het roest vast en het geeft het object een vollere kleur.

detail zuil

werkwijze voor het aanbrengen van de vernis ziet u in volgend filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=KtB31Xouiio

Brian Nochtanns uitleg over zijn metaalgebruik : ‘Tijdens een wandeling tussen Emmadorp en haven van Antwerpen zag ik hoe men een schip aan het demonteren was om naar de sloop te vervoeren. Het materiaal was te mooi om te laten omsmelten naar een ander product. De naam van het schip is niet meer te achterhalen maar mijn werkzweet zit poriëndiep in het materiaal. Het roest en de resterende gele verf zijn getuigen van de vergankelijkheid. Door het ijzer een andere bestemming te geven blijft een deel van het schip zijn ziel in leven. En zodoende zal het schip overleven.’

Sjaak Smetsers

Sjaak Smetsers glas
De kunstenaar Sjaak Smetsers met zijn glasobjecten geven een licht contrast met het zware, donkere interieur. De tegenstelling van het lichte in de beelden en het donkere van de meubelen is een verlenging  van de betekenis van Sjaak Smetsers zijn kunst. De beelden zijn fantasiefiguren waarin menselijk met dierlijk worden verenigd. Fantasie en humor, ver weg van de realiteit en de waan van de dag. Sjaak Smetsers creëert droombeelden, waarin tegenstellingen als het goede en het kwade of een lach en een traan samengebracht zijn. 

Wandtapijten

IAN geschilderde wandtapijten
IAN maakt de studio compleet met haar textielkunst. Het stoere en harde wandtapijt benadrukt de kwaliteit van het meubelmerk De Sede. De geschilderde wanddoeken zijn gemaakt uit Mexicaans katoen, die de eigenschap heeft om veel vocht op te nemen. IAN heeft van deze eigenschap gebruik gemaakt door te spelen met de pigmenten in de verf. Zo ontstaan mooie kleurvlakken op de wandtapijten. Alles wordt met de hand gemaakt, dus ook de fragiele draden die, als je goed kijkt, het patroon benadrukken. IAN heeft in het verleden patronen getekend voor grote ontwerpers zoals Dries van Noten. Zij kent de eigenschappen van textiel als geen ander.

De werken van deze drie kunstenaars zijn te verkrijgen via Art Gallery Pot.

Ik nodig u uit deze week binnen te lopen bij Interieur Pot om de studio zelf te komen aanschouwen en meer inspiratie op te doen.

Contact opnemen is gemakkelijk via telefoonnummer 06-55695523 

Veel creatief plezier,

Brenda Baart


     
 Stuur ons een email

 Tel: 00.31.(0)6.55.69.55.23